Viete čo sú Éčka? Prečo sa používajú? Sú Éčka v potravinách bezpečné?
- 10.11.2023
Cieľom tohto príspevku bude teda vysvetliť ako čo E-čka vlastne sú, ako sa pri výrobe potravín používajú.
Ste citliví na lepok?
- 27.10.2023
Zistite, ako jednoducho rozpoznať na trhu bezlepkové mäsové výrobky.
Je múka skutočne súčasťou mäsových výrobkov?
- 27.10.2023
Podľa čoho to zistíte? Prečítajte si viac informácií v našom článku.
Rovnaký názov ≠ rovnaký výrobok. Viete, čo kupujete?
- 27.10.2023
Zistite na čo sa pri kúpe mäsových výrobkov zamerať.
Viete, ako v obchode rozpoznať slovenské mäso od zahraničného? Radi vám to vysvetlíme.
- 07.07.2023
Viete aké mäso kupujete? Znalosť krajiny pôvodu mäsa vám prezradí ako nakúpiť čerstvé mäso.
Mäso je pre ľudský organizmus významným zdrojom živín. Poznáte všetky výhody jeho konzumácie?
- 03.07.2023
Súčasná doba mäsu nepraje. Mäso sa stalo predmetom mnohých hejtov ako by sa na jeho prínos v oblasti obsahu živín úplne zabudlo. Povedzme si o tom viac.
Viete, ako v obchode spoľahlivo rozpoznať mäsové výrobky zo Slovenska? Viete prečo je to dôležité?
- 09.06.2023
Spôsob označovania mäsových výrobkov alebo aj potravín všeobecne môže byť pre spotrebiteľa veľmi často neprehľadný. Každá etiketa totiž musí obsahovať množstvo údajov, v ktorých za bežný zákazník iba ťažko zorientuje.
Sú stravné lístky biznisom desaťročia?
- 30.04.2020
Hanobené i velebené. Stravné lístky sú súčasťou našej legislatívy už viac ako 20 rokov. Ale je ich používanie skutočnou výhodou alebo len výhodným biznisom šikovne zakotveným v zákone, z ktorého profitujú vybrané spoločnosti?
Kúp si párok, zachráň slovenskú ekonomiku!
- 09.04.2020
Vlastne, nemusí to byť len párok. Môže to byť mäso, tlačenka, saláma či čokoľvek iné. Môže to byť vlastne akýkoľvek produkt od ktoréhokoľvek slovenského výrobcu. Prečo slovenského? Pretože to bude teraz tá najlepšia investícia.
Je čas "ryžovania" pre výrobcov potravín ?
- 03.04.2020
Korona vírus sa dotkol snáď každého výrobného odvetvia. Pre niektoré z nich majú dokonca potrebné prijaté opatrenia až fatálne následky. Fabriky a firmy menia či pozastavujú svoju činnosť, niektoré dokonca už aj prepúšťajú ...
BUDE TO VÝZVA !
- 21.03.2020
Tento rok bude výzvou pre nás všetkých. Preverí našu pripravenosť i schopnosti reagovať na nové - neznáme okolnosti. Tento rok nás naučí oddeliť podstatné od nepodstatného, zmení naše hodnotové rebríčky a opäť nás naučí pokore.
V relácii TELERÁNO - o profesii mäsiara, prečo je zaujímavá, aké sú možnosti štúdia a aké sú možnosti uplatnenia. TV MARKÍZA veľmi pekne ďakujeme !
- 05.03.2020
Čo mäsiar, to odborník. Je to profesia, ktorá si vyžaduje odbornosť, šikovnosť, vytrvalosť, ale aj kreativitu a zároveň ponúka mnoho možností uplatnenia za slušný zárobok. Navyše, mäso je surovinou, ktorá má pravidelné miesto na našich stoloch, preto aj do budúcna táto práca ponúka istotu uplatnenia.
Potravinárska výstava GASTRA a KULINÁRIA priniesla návštevníkom možnosť nahliadnuť aj do samotnej výroby potravín
- 14.11.2019
V dňoch 6.-9.11.2019 sa v priestoroch výstaviska Agrokomplex konala nová potravinárska výstava GASTRA a KULINÁRIA. Cieľom výstavy bolo zviditeľniť slovenských domácich výrobcov potravín a technológií. Výstavu svojou účasťou podporili aj členovia našej profesijnej organizácie.
V Teleráne na tému : Aké mäsové výrobky si pobaliť na dovolenku ?
- 12.08.2019
Vydrží či nevydrží ? To je otázka, ktorú si ľudia často kladú pri balení potravín pred cestou na dovolenku. V Teleráne sme sa preto rozprávali o tom, ktoré mäsové výrobky sú na cesty najvhodnejšie.
V Teleráne na tému : Grilovanie - čo by ste mali určite vedieť o výrobkoch na gril
- 04.07.2019
Stručne o tom, aké typy výrobkov na gril trh ponúka, ako sa vyznať v ich označení, ako ich správne pripravovať a naopak čomu sa vyvarovať