Je múka skutočne súčasťou mäsových výrobkov? Podľa čoho to zistíte? Prečítajte si viac informácií v našom článku.
S argumentom „múky v Špekačkách“ alebo všeobecne v mäsových výrobkoch sa ako výrobcovia stretávame pomerne často.
Ale je to skutočne tak? Ako to najjednoduhšie zistíte?
- Prečítajte si zloženie mäsového výrobku, ktorý kupujete – výrobca je totiž povinný v zložení výrobku uviesť všetky zložky, ktoré výrobok obsahuje
- Múka (obilná) je alergén, pretože obsahuje lepok – súčasná platná legislatíva nariaďuje výrobcom povinnosť, že pokiaľ potraviny obsahujú alergén výrobca je povinný odlíšiť ho v zložení mäsového výrobku od ostatných zložiek (napr. hrubým písmom)
Povedzme si o tom viac..
- Rovnako ako aj zahraniční, tak aj slovenskí výrobcovia mäsových výrobkov vnímajú zvyšujúci sa podiel zákazníkov vyhľadávajúcich mäsové výrobky vhodné aj pre ľudí citlivých na lepok, preto ich prirodzenou reakciou je reagovať na ich potreby – múka preto bola z mnohých receptúr mäsových výrobkov vylúčená
- Áno, je pravdou, že niektoré mäsové výrobky môžu aj v súčasnej dobe obsahovať múku ako zložku, ale tá (ako sme aj vyššie písali) musí byť v zložení vydeklarovaná, avšak v porovnaní s obdobím normalizácie, keď sa mäsové výrobky vyrábali ešte podľa Českoslovesnkých technických noriem, je týchto výrobkov už iba zlomok a múka ako zložka bola v mnohých z nich nahradená napr. škrobom, ktorý nie je alergénom
Čo z toho vyplýva?
Rozhodujte sa cielene, čo si kupujete a pokiaľ Vás zaujíma, či Vami zvolený mäsový výrobok obsahuje múku, prečítajte si jeho zloženie tam je uvedené všetko, čo potrebujete vedieť.
Na záver...
Táto téma bola tak zaujímavá a vyvolala toľko rôznych reakcií, že sme vykonali prieskum trhu s cieľom, či nájdeme na trhu Špekačky s múkou v zložení – nenašli sme ????
S argumentom „múky v Špekačkách“ alebo všeobecne v mäsových výrobkoch sa ako výrobcovia stretávame pomerne často.
Ale je to skutočne tak? Ako to najjednoduhšie zistíte?
- Prečítajte si zloženie mäsového výrobku, ktorý kupujete – výrobca je totiž povinný v zložení výrobku uviesť všetky zložky, ktoré výrobok obsahuje
- Múka (obilná) je alergén, pretože obsahuje lepok – súčasná platná legislatíva nariaďuje výrobcom povinnosť, že pokiaľ potraviny obsahujú alergén výrobca je povinný odlíšiť ho v zložení mäsového výrobku od ostatných zložiek (napr. hrubým písmom)
Povedzme si o tom viac..
- Rovnako ako aj zahraniční, tak aj slovenskí výrobcovia mäsových výrobkov vnímajú zvyšujúci sa podiel zákazníkov vyhľadávajúcich mäsové výrobky vhodné aj pre ľudí citlivých na lepok, preto ich prirodzenou reakciou je reagovať na ich potreby – múka preto bola z mnohých receptúr mäsových výrobkov vylúčená
- Áno, je pravdou, že niektoré mäsové výrobky môžu aj v súčasnej dobe obsahovať múku ako zložku, ale tá (ako sme aj vyššie písali) musí byť v zložení vydeklarovaná, avšak v porovnaní s obdobím normalizácie, keď sa mäsové výrobky vyrábali ešte podľa Českoslovesnkých technických noriem, je týchto výrobkov už iba zlomok a múka ako zložka bola v mnohých z nich nahradená napr. škrobom, ktorý nie je alergénom
Čo z toho vyplýva?
Rozhodujte sa cielene, čo si kupujete a pokiaľ Vás zaujíma, či Vami zvolený mäsový výrobok obsahuje múku, prečítajte si jeho zloženie tam je uvedené všetko, čo potrebujete vedieť.
Na záver...
Táto téma bola tak zaujímavá a vyvolala toľko rôznych reakcií, že sme vykonali prieskum trhu s cieľom, či nájdeme na trhu Špekačky s múkou v zložení – nenašli sme ????