Odborná publikácia: Označovanie mäsa, mäsových polotovarov a mäsových výrobkov
- Hlavná stránka
- Partneri projektu
Odborná publikácia: Označovanie mäsa, mäsových polotovarov a mäsových výrobkov
Výsledkom projektu je odborná publikácia: „Označovanie mäsa, mäsových výrobkov a mäsových polotovarov“, ktorá slúži ako návod pre potreby slovenských spracovateľov mäsa a ktorá obsahuje v textovom i v obrazovom vyjadrení vysvetlenie ako i príklady správneho označenia mäsa, mäsových výrobkov a mäsových polotovarov v súlade s legislatívou EU.
Hlavným zámerom projektu je edukácia spracovateľov mäsa a ich zamestnancov pôsobiacich na území Slovenskej republiky prostredníctvom odbornej publikácie dostupnej v elektronickej forme.
Odborná publikácia je koncipovaná tak, aby na základe názorných príkladov ako aj textov bude vysvetľovala základné princípy označovania mäsa, mäsových polotovarov a mäsových výrobkov v súlade s platnou slovenskou ako i európskou právnou úpravou. Publikácia zároveň môže slúžiť aj ako pomôcka či zdroj informácií pre kontrolné orgány, študentov či bežného spotrebiteľa.
S cieľom správnej interpretácie legislatívy bol projekt bude realizovaný v spolupráci s Právnickou fakultou Trnavskej univerzity v Trnave, ktorá sa ako jediná na území Slovenskej republiky a Českej Republiky venuje problematike potravinového práva. Práve spolupráca s Právnickou fakultou Trnavskej univerzity v Trnave ako hlavným odborným garantom projektu bola pri realizácii zárukou, že správnej interpretácie právnych požiadaviek pre potreby cieľovej skupiny.
Príručka
„Tento projekt je spolufinancovaný Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.“


